Vi trenger KrF mer enn noen gang

Tirsdag, sto jeg med gul vest på stand i Arendal: Masse folk, god stemning og mange gode samtaler.

Det som utfordret meg mest var de som var skuffet over KrFs veivalg i fjor høst når KrF valgte å gå inn i regjering, også med Frp. Hva skulle jeg si?

Jeg sa: Jeg ber deg allikevel stemme KrF i dette kommune og fylkesvalget. KrF er fortsatt KrF. Vi har ikke skiftet politikk. Vi står fortsatt for de gode verdier, menneskerettigheter, nestekjærlighet og bærekraftig forvaltning av naturen. Vi er alene om viktige etiske og sosiale saker. Vi er familepartiet, vi ser de eldres behov, og vi er pådrivere innen miljø og klimapolitikk. Tenk for et tap det ville være å miste KrF sin stemme i det politiske landskap! Om du ikke er enig i alt KrF sier og gjør så tror jeg du fortsatt er enig i hovedlinjene? Så er dette et lokalvalg hvor samarbeid med andre partier går på å finne gode løsninger ikke ha ideologiske drakamper.

Mange ble beroliget. Da kunne jeg legge til noe om barn og familier, eldres behov og miljøutfordringer. Hvis de fortsatt lyttet sa jeg noe om solidaritet med flyktninger og verdens fattige.

Lillesand trenger politikere som er på lag med familien. Ønsker du større valgfrihet og fleksibilitet i familien? Ønsker du politikere som vet at familier har ulike behov, som ser barna og ungdommen, som vil at avgjørelsene skal tas av familien selv rundt kjøkkenbordet, ikke i bystyre?

Mener du at de eldre fortjener et bedre tilbud, og at mer må gjøres for å dempe ensomhet og lindre psykisk helse? Mener du at Dovre utbyggingen skal fylles med omsorg, trygghet og godhet, ikke bare moderne hjelpemidler?

Da bør du stemme KrF den 9. september!

Oddvar Espegren,

KrF


Publisert

i

,

av

Stikkord: