Vår vakre by, Lillesand

Kokkenessaken har satt fart i diskusjonen om fremtidens Lillesand. Kokkenes er en av perlene i byen vår. Skal vi utvikle Kokkenes må det henge sammen med resten av bysentrum. Hva vil vi at fremtidens by skal være for våre barn og barnebarn? Det er vi politikere i dag som må svare – og handle. Vi må våge å ta de riktige valg de neste fire år – og samtidig se en visjon for sentrum 25 år fram i tiden. Da blir økonomi mindre viktig. Derfor var det bra at Kokkenessaken ble utsatt.

Jeg får besøk fra Amerika. En båttur i blindleia blir en sikker vinner. Så et besøk i Lillesand med museet, tollboden, Strandgata, kirka, Beddingen og Hotel Norge. Men hva sier jeg når de spør om «campingbilskogen» på Kokkenes, eller hvorfor Sandsbekken ligger under en trist asfaltert parkeringsplass midt i sentrum? Vi går langs vannkanten, men møter hindringer. De spør hvorfor vannkanten i Lillesand er privatisert, for i Kristiansand kunne de jo gå fra vakre Nupenparken til bystranda og helt ut på Tangen?

Da skjønner jeg at vi har et stykke igjen før vi får en vakker og menneskevennlig bykjerne. Vi har allerede et unikt sentrum med mange vakre og gamle bygninger. Vi har havna, vi har arealer som Kokkenes, – det vi trenger er visjoner og politisk vilje til å ta rette valg, steg for steg!

Trendene for bysentra sier at biler, spesielt de som går på diesel og bensin) må ut av sentrum. Vi må lage flere åpne, offentlige byrom med grønne anlegg hvor mennesker kan møtes og trives. Sykkelen må tilbake, og sentrum fylles av kulturopplevelser og kontorarbeidsplasser. Det må være plass til barn og unge.

Vi i KrF har en visjon om et sentrum i Lillesand hvor barna trives og har det godt. Kanskje du er enig i at et sentrum der barna har det godt er et sentrum der vi alle har det godt?

DSC_0090

Oddvar Espegren
Listekandidat KrF

Leserinnlegg i Lillesands-Posten 17. juli 2015


Stikkord: