Ser vi barna?

DSC_0090

Jeg står ved Hellenes i Høvåg og ser småspeiderne padle inn mot land etter to dagers utflukt på Sandøya. Trøtte, stolte og glade legger de til land og drar kanoene opp. «Det var så tungt med motvind hele veien!», sier en 10 år gammel jente, «men det var gøy!».

Disse barna har fått med seg en opplevelse for livet. Slike entusiastiske barn gir oss foreldre og besteforeldre en dyp glede og tro på fremtiden – vi ser verden med barnas øyne og kjenner igjen våre gode barneopplevelser. For meg er det dette politikken handler om: Å se samfunnet med «barnebriller», fra barnas ståsted. Da kan vi som politikere ta gode, langsiktige og kloke valg!
KrF Lillesand har programfestet å prioritere barn og unge. De kommer først i vårt 4 års-program. Barna skal bli hørt, de skal få nok tid med foreldre, få gode og flinke lærere, få trygge veier, få et mangfoldig leke og fritidstilbud og få gode rammevilkår og tjenester fra kommunen.

I en trang kommuneøkonomi er det taleføre og sterke grupper som vil ha oppmerksomhet. Barna er verken taleføre eller sterke. Mange er i sårbar livssituasjon, andre oversett og sosialt utestengt, noen få er rammet av fysisk og psykisk vold. Barna trenger oss voksne som ser dem, hører på dem, er sammen med dem og elsker dem. Derfor har jeg engasjert meg politisk og i KrF: Jeg tror det kan bidra til at flere barn i Lillesand får en trygg og god oppvekst. Hva med deg? Ser du barna? Vil du la deg engasjere?

Oddvar Espegren
Listekandidat KrF

Leserinnlegg til Lillesands-Posten 23. juni 2015


av

Stikkord: