Leserinnlegg: Posisjon og opposisjon

Nyvalgt gruppeleder for KrF, Andreas Brovig, skriver blant annet at KrF har nå store muligheter til å få gjennomført politikken vi gikk til valg på, og vi vil i perioden nøye gå gjennom og arbeide for alle punktene i programmet vårt.

Foto: Lillesands-Posten
Foto: Lillesands-Posten
I mitt tidligere politiske liv har jeg hatt muligheten til å arbeide både i posisjon og i opposisjon. Gjennom hele valgkampen har Kristelig Folkeparti og jeg sagt at vi ønsker innflytelse i Lillesand, og at vi vil være med og ta ansvar for kommunen. Med det samarbeidet vi har inngått med Høyre, Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet får vi nettopp dette. Ved å være et parti i posisjon har vi en helt annen type ansvar enn et opposisjonsparti. Vi har nå store muligheter til å få gjennomført politikken vi gikk til valg på, og vi vil i perioden nøye gå gjennom og arbeide for alle punktene i programmet vårt.
KrF kom godt ut av forhandlingene med de andre partiene i flertallskoalisjonen. Vi har representasjon i de sentrale utvalgene og i formannsskapet. I tillegg har vi ledervervet i tjenesteutvalget, hvor mange av hjertesakene til KrF håndteres. Dette ser vi som en stor mulighet til å både få tatt opp saker fra programmet vårt og til å få arbeide for at verdigrunnlaget til KrF får prege kommunens tjenestetilbud. Vi tror dette kan gjøre Lillesand til en bedre kommune.
Men det er ikke bare muligheter ved å være del av et politisk flertall. Vi vet allerede nå at i løpet av de neste fire årene må vi være med og ta tøffe avgjørelser og prioritere mellom hjertesaker. Dette hører til det politiske arbeid.
Det jeg nå er veldig spent på å få se er hvordan opposisjonen i Lillesand vil forvalte det ansvaret de har fått av velgerne. Ved det konstituterende bystyremøtet den 12. oktober hadde flere opposisjonspolitikere behov for å markere seg. De brukte talertiden sin til å definere og kategorisere oss som politiske motstandere. Det overrasker ikke nødvendigvis – samme retorikken hørte vi i valgkampen – men jeg hadde håpet på mer konstruktive toner.
Arbeid i politisk opposisjon kan være gøy. Man får muligheten til å fremme forslag uten krav på økonomisk dekning og det frister også sikkert å bruke talerstolen i bystyresalen til å agitere og raljere. Etter det som er blitt sagt i valgkampen, og etter det første bystyremøtet fikk jeg inntrykket av at det er slik opposisjonspartiene ønsker å arbeide. Men det er ikke en ansvarsfull måte å drive politikk på.
Jeg håper at vi kan få til gode løsninger for kommunen, sammen med alle partiene som er representert i bystyret. Det krever at alle er med og ta ansvar og arbeider konstruktivt. Det er slik KrF ønsker å jobbe og vi er glade for den tilliten velgerne har gitt oss.
Andreas Brovig (KrF)
Bystyremedlem

 


Publisert

i

av

Stikkord: