KrF-ledelsen skryter av Høvåg skole

KrFs partiledelse på Høvåg skole

Mandag 8. mai var hele KrF-ledelsen på besøk til Høvåg skole. Leder Knut Arild Hareide, med nestlederne Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad var svært imponert over det ledelsen i Høvåg skole har fått til i arbeidet med å kombinere folkehelse med emosjonell og sosial kompetanse.

 Kommunens folkehelsekoordinator Maj Kristin Nygård innledet samtalen, og rektor Roar Johansen forklarte i detalj hvordan lærerne i Høvåg hadde satt planene og teorien ut i praksis. Blant annet har de funnet plass til en halv skoletime hver uke for at elevene skal få snakke om sitt skolemiljø, hvordan å takle følelser som sinne og angst og hvordan bygge gode mellommenneskelige relasjoner.
– Dette er et eksempel til etterfølgelse, dette kan vi lære av på nasjonal plan, sa Knut Arild Hareide.

Kommunalsjef Arnt Jørgen Eidsaa ga politikerne en oversikt over planarbeidet innen skole og barnehage, et tverrfaglig arbeid som han mente var unikt for Lillesand. Kommunen har et veldig godt, systematisk arbeid på folkehelseområdet.
– Her er Lillesand og Høvåg i front, sa vår stortingsrepresentant Ropstad. Dette vil gi tryggere elever og mindre mobbing. Gratulerer Høvåg!

I tillegg til partiledelsen stilte KrFs fylkesleder i Aust-Agder Turid Jacobsen og fra Lillesand KrF; KrFs varaordfører i Lillesand Jorunn Lossius, lokallagsleder Oddvar Espegren, gruppeleder og fylkestingspolitiker Andreas Brovig og styremedlem Helga Skomedal.

KrFs ledertrio og varaordfører Jorunn Lossius i Lillesand

Publisert

i

,

av

Stikkord: