Hvorfor stemmer jeg KrF?

Jeg har vært aktiv i partiet i mange år, og jeg tilhører de som var lei seg etter retningsvalget for et par år siden. Først var jeg uenig i at tida var moden for å velge, så var jeg frustrert over prosessen og til sist var jeg uenig i et veivalg som førte oss tettere mot FrP. Likevel fortsatte jeg i partiet fordi jeg fortsatt tenker at KrF har den beste politikken og de viktigste verdiene i bunnen for sin politikk. Jeg måtte på en måte bestemme meg for om jeg ville gå politisk forlengs eller baklengs fremover. Hva er så det som definerer mitt politiske samarbeidslandskap i en virkelighet som jo er meget sammensatt. Jeg kan samarbeide både med Høyre og AP men står nok dypest sett litt nærmere Høyre. Senterpartiet har alltid vært mitt nærmeste samarbeidsparti, men dagens Senterpartipolitikk fører til at avstanden min til Venstre blir kortere. Hvis jeg beveger meg videre utover så er avstanden til SV kortere enn den er til FrP, men bortenfor SV finner vi Rødt og da begynner avstanden å bli stor. I tillegg har vi MDG som også kommer til å sitte på Stortinget. I dette bildet tenker jeg at KrF sin stol på Stortinget ikke må bli tom, og at vi må kjempe for å klare denne sperregrensen. Min drømmeregjering består av KrF, Høyre og Senterpartiet, men den regjeringen får jeg ikke. Da tenker jeg at dagens regjering gjerne kan fortsette, men at de i klima og miljøpolitikken må vende seg så langt bort fra FrP som mulig. KrF sitt utgangspunkt er et skaperverk som vi låner av våre barn og barnebarn, og i den sammenheng nytter det ikke bare med innestemme når vi skal diskutere bærekraftige løsninger.

Vi har også partier som PDK og Sentrum som ønsker stemmen til deg som egentlig gjerne stemmer KrF. Min vurdering at det rett og slett er å kaste bort stemmen din slik at det bare blir mindre av det du egentlig ønsker. Kanskje tenker du at du ikke er religiøs nok til å stemme KrF. Til deg vil jeg si at troen din er din egen, og at KrF er et politisk parti som ikke stiller krav til din tro. Ta gjerne en valgomattest og opplev det samme som mange andre; nemlig at KrF kommer høyt opp. Vi vil gjerne bli vurdert på politikken vår, og på våre løsninger for fremtida. Perspektivet er særlig barn, unge og eldre, både i Norge og i andre land på hele vår vidunderlige men dog så skakkjørte klode. Et Storting uten KrF vil miste perspektiver som både Norge og verden trenger.

Geir Svenningsen

Varaordfører for KrF i Lillesand


Publisert

i

av

Stikkord: