Felles uttalelse mot bomstasjonen

bil
Flertallskoallisjonen i Lillesand kommune (H, KrF, FrP og PP) mener at grunnlaget for oppføringen av bomstasjonen i Lillesand strider mot alle retningslinjer en oppføring av bom skal ha. Det er derfor beklagelig at den nå vil tas i bruk.

 

Bomstasjonen skal kreve inn penger til planleggingen av en vei mellom Arendal og Tvedestrand. En vei som ikke ligger inne som satningsområde i Nasjonal transportplan de neste 10 årene. Bilistene risikerer altså å betale for ingenting.

I tillegg skal man bruke bilistenes penger til å betale 100 millioner for en sykkelsti mellom Lillesand og Birkeland. En oppgave det hadde vært helt naturlig at staten hadde finansert. Over skatteseddelen.

Bommen er satt opp på helt gale premisser og bidrar til at bomstasjoner generelt mister den snev av legetimitet de fortsatt har i befolkningen.

Med 1700 pendler som hver dag reiser mellom Lillesand og Kristiansand, vil det være Lillesands befolkning som først og fremst vil merke bommen. For enkelte vil det bli en ekstrakostnad på opp mot 7000 kroner i året.

Det er også bekymringsfullt at bomstasjonen kan føre til økt trafikk på riksvei 420 (gamle E18), en vei som er vesentlig mindre trafikksikker enn dagens E18.

Vi ønsker med dette å ta sterk avstand fra oppstart av bommen; dens formål og dens plassering.

Einar Holmer-Hoven (Lillesand Høyre), Andreas Brovig (Lillesand KrF), Arne Guldbrandsen (Lillesand Frp) og Tor Olav Tønnessen (Lillesand Pensjonistparti)

 

Les mer:
NRK Sørlandet
Fædrelandsvennen
Lillesands-Posten
Agderposten
Agderposten 2

 


Publisert

i

av

Stikkord: