En politikk for de som virkelig trenger politikk

På KrFs Landsmøte litt tidligere i år uttalte festkveldens gjesteartist, Ole Paus, at KrF hadde politikk for de som virkelig trengte politikk. Jeg har gått og tygd litt på denne uttalelsen.

Mannen min og jeg fylte såkalt runde tall i år og vi trommet nylig sammen til fest med over 70 gjester i alder 0 til 91 år. Akkurat slik vi liker det, mange generasjoner samlet.  I en hektisk valgkamptid er ikke tankene langt unna praktisk gjennomføring av alt som må gjøres og mens jeg kastet et blikk utover en blandet, herlig forsamling, så tenkte jeg at dette var det kanskje Ole Paus tenkte på:

– Min gamle tante på over 90 som ikke bare har helse og omsorg som behov, men også sosiale tilbud som gir livsglede. Hennes ønske om å bo hjemme lengst mulig må møtes med hverdagsrehabilitering og hjemmebaserte tjenester. Hun fortjener en verdig alderdom

– Barnebarna, livets dessert: Den kjekke ungdommen som kjenner på kroppen krav fra skolen og i venneflokken. Kravene til å lykkes er høye og mange mister selvtilliten. Det er behov for tiltak som forebygger i forhold til psykisk helse. Et sted vi kan begynne er større tilgjengelighet til helsesøster på skolene. Vi kan støtte alkoholfrie ungdomsmiljø, breddeidrett, idrettslag og forebyggende ungdomsarbeid.

– De minste barna som vi ønsker de beste oppvekstvillkår for. Dette forutsetter et godt tverrfaglig samarbeid mellom kommunale tjenester som barnehage, grunnskole, barnevern og helsefunksjoner, men handler også om fritidsaktiviteter og familiens kår.

– Foreldrene til minstejenta på snart 1 år. Kunne de tenkt seg og hatt et reelt valg om å kunne være hjemme til barnet er litt eldre? Med en lokal kontantstøtte vil dette være en større mulighet.

-Økt voksentetthet i barnehagene for å kunne se hvert enkelt barn. Se på besteforeldre som en ressurs som kan benyttes.

– Min søster med to flotte gutter født med litt mindre håndbagasje enn oss andre. Gutter med livets rett, elsket av så mange. Vi ønsker ikke et sorteringssamfunn, men tilrettelegging og inkludering.

– Min gode venninne i rullestol. Livet tok en annen vending enn planlagt. Det er vårt ansvar å tilrettelegge for full likestilling og samfunnsmessig deltakelse for henne og likesinnede.

 

Jeg kunne fortsatt. Listen er lang av de som ikke alltid roper høyest.

Det er vårt ansvar å se behovet de har. KrF ønsker å ta det ansvaret. Stem på oss!

 

Turid Jacobsen

Listekandidat Lillesand KrF

DSC_0029

Leserinnlegg til Lillesands-Posten 1. september 2015

 

 

 

 

 


Stikkord: